Lammgryta med kanel och anissmak

Recept på lammgryta med kanel och anissmak. En gryta på lamm som bland annat passar fint till påsk. I lammgrytan har vi stekt tärnad lammrostbiff, det kan tyckas vara en lyxig styckningsdetalj att använda i gryta, men köttet är mycket mört och fint. Det går förstås också bra att använda grytbitar av lammbog eller lammrygg men då ska koktiden förlängas. Servera gärna den smakrika grytan med bulgur. Bulgur är krossat vete som ofta serveras till gryträtter, främst i de arabiska länderna.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1,2 kg lammrostbiff
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 morot
  • 25 g rotselleri
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk råsocker
  • 2 tsk salt
  • 2 msk konc kalvfond
  • 2 burkar tomater - hela, i burk (à 400 g)
  • 0,5 tsk rosmarin - torkad
  • 1 bit kanel - hel
  • 4 kryddnejlikor
  • 3 stjärnanis
  • 0,5 tsk koriander - mald
  • 1 tsk röd spansk peppar - hackad

Servering

  • citronskalsstrimlor
  • bulgur
  • sallad

Gör så här

  1. Skär köttet i cm-stora tärningar. Skala och grovhacka lök, vitlök, morot och rotselleri.

  2. Bryn köttet i olivolja i omgångar i en stekpanna. Lägg över det i en gryta. Rör ner tomatpuré och råsocker och låt det fräsa i ca 2 min.

  3. Tillsätt lök, vitlök, morot och rotselleri, salt, kalvfond, tomater, och kryddor. Låt koka ca 45 min med lock. Ta av locket och koka ytterligare ca 10 min, tomatsåsen reduceras och blir lite tjockare. Garnera med citronskal.

  4. Servera lammgrytan med bulgur och sallad.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!