Lammfärsspett

Egentligen går det lättast att steka färsen utan spetten, särskilt om du använder en grillpanna på spisen. Spetten passar däremot bra vid servering och kan lätt träs igenom när färsen är stekt.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 400 g lammfärs
  • 0,5 gul lök - riven eller finhackad
  • 2 vitlöksklyfta - pressad
  • 2 msk mynta - färsk finhackad
  • 0,5 citron - rivet skal
  • 0,5 tsk kardemummakärnor
  • 0,5 tsk svartpeppar - grovmald
  • 1 tsk salt
  • 2 msk potatismjöl
  • 2 msk vatten
  • 1 dl ljusa sesamfrön
  • 12 bambuspett - korta
  • 1 msk rapsolja - till stekning eller grillning

Tillbehör

  • 1 pkt bulgur - kokt
  • 1 tomatsallad - gjord på tomater, strimlad salladslök, hackad persilja, hackad färsk mynta, pressad citron, olivolja

Gör så här

  1. Blanda lammfärsen med riven eller finhackad lök, pressad vitlök, finhackad färsk mynta och rivet citronskal. Krossa kardemummakärnorna i en mortel och blanda ner dem samt peppar, salt, potatismjöl och vatten.

  2. Forma färsen med händerna till avlånga rullar, antingen runt ett spett eller utan. Rulla dem i sesamfrö och grilla dem i lätt oljad grillpanna ca 5 min. Vänd dem ofta så de inte blir brända.

  3. Servera spetten med varm kokt bulgur, hummus och tomatsallad. Extra citron att pressa över är också gott.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!