Lammfärsspett med butternutpumpa och ingefärsraita

Lammfärsspett med butternutpumpa och ingefärsraita är en god rätt från grillen. Naanbröd finns färdiga att köpa i välsorterade livsmedelsbutiker.
Foto: Helèn Pe

Ingredienser

  • 500 g lammfärs
  • 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 0,5 dl russin
  • 0,5 dl mango chutney
  • 1 tsk spiskummin - mald
  • 1 tsk salt - + 0,5 tsk
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1 butternutpumpa
  • 1 msk rapsolja

Ingefärsraita

  • 2 dl yoghurt - turkisk
  • 1 dl mynta - hackad
  • 2 msk ingefära - riven
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • naanbröd

Gör så här

  1. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda färsen med chili, russin och mango chutney. Krydda med spiskummin, 1 tsk salt och peppar. Dela färsen i 8 bitar och forma dem kring blötlagda trägrillspett.

  2. Kärna ur och skär butternutpumpan i klyftor. Blanda dem med olja och 1/2 tsk salt.

  3. Raita: Blanda yoghurten med mynta och ingefära. Krydda med salt och peppar.

  4. Grilla spetten runt om indirekt ca 8 min. Grilla butternutpumpan direkt ca 3 min på varje sida. Värm naanbröden direkt ca 1 minut på varje sida.

  5. Servera lammfärsspetten med butternutpumpa, raita och naanbröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!