Lammfärssås med ­kanel- rostade morötter

Indisk currypaste lyfter köttfärssåsen till sydligare breddgrader. Och de kanelrostade ­morötterna... Måste provas.
Lammfärssås med ­kanel- rostade morötter
Lammfärssås med ­kanel- rostade morötter Foto: Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 4 morötter
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk spiskummin - hel
  • 0,5 tsk flingsalt
  • 300 g lammfärs
  • 2 msk currypasta
  • 1 msk curry
  • 1 burk tomater - krossade
  • 2 dl vatten
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 3 dl basmatiris - till servering
  • 2 naanbröd - till servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.

  2. Koka riset enligt anvisningen på ­förpackningen.

  3. Skala och skär morötterna i stavar. Blanda dem med olja, kanel och spiskummin i en ugnssäker form och rosta i ugn 20 min. Salta.

  4. Fräs färsen med currypaste och curry. Tillsätt tomatkross, vatten och buljongtär­ning. Rör om och låt puttra under lock 10 min.

  5. Värm naanbröden i ugn eller mikro, skär dem i snittar och servera. 595 KCAL/PORTION 19 g fett, 25 g protein, 78 g kolhydrater

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!