Lammfärspaj med ajvar
I kyl: 30 minuter
I ugn: 35 minuter
Aktiv tid c:a 15 minuter
Recept på lammfärspaj med ajvar. Ajvar relish är en mixad grönsaksröra med mild eller stark chili. Den finns numera i de flesta livsmedelsbutiker.
Ingredienser
-
125 g
smör
-
3 dl
vetemjöl
- (180 g)
-
2 msk
vatten
- kallt
Fyllning
-
300 g
lammfärs
-
1 msk
smör
-
1
vitlöksklyfta
-
1 tsk
salt
- + 0,5 tsk
-
4
ägg
-
2 dl
crème fraiche
-
2 dl
ajvar relish
-
0,5 dl
persilja
- hackad
Tillbehör
-
tomater
Gör så här
-
Blanda snabbt ihop ingredienserna till en pajdeg i matberedare.
-
Tryck ut degen i en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Ställ kallt ca 30 min. Sätt ugnen på 175°.
-
Fräs färsen i smör. Skala och pressa i vitlöken. Strö på 1 tsk salt.
-
Vispa ihop ägg, crème fraiche, ajvar och 1/2 tsk salt. Blanda vispet med färs och persilja. Lägg färsröran i pajskalet. Grädda mitt i ugnen 35-40 min. Servera tillsammans med skivade tomater.