Lammfärskebab med tillbehör
Massor av smak, saftighet och olika konsistenser.
Lammfärskebab med tillbehör
-
500 g
lammfärs
-
1
gul lök
- liten
-
1 - 2
vitlöksklyftor
-
1 dl
tomater
- krossade
-
1 knippa
bladpersilja
- stor
-
0,5 kruka
mynta
-
1,5 tsk
salt
-
1 tsk
kanel
- mald
-
0,5 tsk
kryddpeppar
- mald
-
2 krm
svartpeppar
- nymald
Tomatsallad
-
4
tomater
-
1
rödlök
- liten
-
1 msk
olivolja
-
0,5 krm
äppelcidervinäger
-
1 tsk
honung
- flytande
-
1 krm
salt
-
0,5 krm
svartpeppar
- nymald
-
1 msk
persilja
- finhackad
Tsatsiki
-
1
gurka
-
1
vitlöksklyfta
- liten
-
1 dl
yoghurt
- grekisk
-
2 msk
äppelcidervinäger
-
1 krm
salt
-
0,5 krm
svartpeppar
- nymald
-
2 msk
olivolja
Tillbehör
-
4
tortillabröd
-
2 msk
smör
Gör så här
-
Skala och finhacka lök och vitlök. Blanda med färs och tomater.
-
Hacka bladpersilja och mynta, rör ner det i färsen med alla kryddor.
-
Fukta händerna och forma smeten till platta avlånga rullar. Stek dem på medelvärme tills de fått fin färg och är genomstekta.
-
Tomatsallad: Skär tomaterna i klyftor. Skala och finhacka löken. Vispa ihop olja, vinäger, honung, salt och peppar. Vänd ner tomat, lök och persilja.
-
Tsatsiki: Halvera gurkan och gröp ut kärnorna. Riv gurkan grovt och lägg i ett durkslag. Pressa ut så mycket vätska som möjligt. Skala och finhacka vitlöken. Rör ihop yoghurt, vinäger, salt och peppar och blanda med gurkriv och vitlök. Ringla över olja.
-
Stek tortillabröden i smör och skär dem i långa snibbar. Lägg upp lammfärskebaber, tomatsallad, tsatsiki och tortillasnibbar.