Lammfärskebab i pita med morot och mynta

Stora pitabröd kan man köpa i utländska matbutiker.
Sophie Berlin
Foto: Ulrika Pousette

Kebab

  • 600 g lammfärs
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Morotssallad

  • 4 morötter - (ca 400 g)
  • 1 msk citron - pressad
  • 1 krm spiskummin - mald
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 1 romansalladshuvud
  • 4 pitabröd - stora tunna eller 8 vanliga pitabröd
  • 1 kruka mynta
  • 1 silverlök - eller gul färsk lök
  • 2 dl yoghurt - turkisk
  • citronklyftor

Gör så här

  1. Morotssallad: Skala och riv morötterna på den grova delen av rivjärnet. Smaka av morötterna med citronsaft, spiskummin, salt och peppar.

  2. Kebab: Lägg grillspett i blöt om du använder träspett. Skala och riv vitlöksklyftan och blanda med färs, ägg, salt och peppar. Forma färsen till 8 avlånga rullar och stick in spetten.

  3. Grilla spetten runt om på grillen 5-6 min.

  4. Lägg salladsblad på pitabröden. Lägg på morotssallad, myntablad, skivad lök och lammfärsspett. Servera med yoghurten och citron att pressa över köttet. Rulla ihop och ät som en wrap.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!