Lammfärsgryta med spiskummin

Recept på lammfärsgryta med couscous. Spiskummin med sin speciella smak ger grytan karaktär. Gör gärna grytan i dubbel sats, den passar perfekt i matlådan.

Allt om Mat
Lammfärsgryta med  spiskummin
Foto: Allt om Mat

Ingredienser

  • 400 g lammfärs
  • 2 tsk olivolja
  • 0,5 tsk spiskummin - mald
  • 0,75 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 8 katrinplommon - urkärnade
  • 1,5 dl ajvar relish
  • 1 dl vatten

Tillbehör

  • 3 dl couscous

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en stekpanna. Lägg i färsen och finfördela den. Tillsätt spiskummin, salt och peppar och fräs ca 3 min.

  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Strimla katrinplommonen. Blanda ner lök, vitlök och katrinplommon i stekpannan. Stek ytterligare ca 2 min under omrörning.

  3. Blanda ner ajvar och vatten. Låt  puttra ca 10 min. Servera grytan med couscous.

Vad tyckte du om receptet?