Lammfärsfyllda paprikor

Den smakrika lamm- och couscousröran är också god att äta med grillade grönsaker. Gör gärna en stor sats och spara i frysen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 stora paprikor
  • 1 liten gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 liten purjolök
  • 150 g lammfärs
  • 1 tsk smör
  • 1 krm ingefära - mald
  • 1 krm kanel - mald
  • 1 krm kryddnejlika
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 dl couscous
  • 2 msk russin - ljusa eller mörka
  • 2 msk mandel - flagad

Servering

  • 2 msk matlagningsyoghurt

Gör så här

  1. Dela, kärna ur och koka paprikorna i lättsaltat vatten ca 5 min. Ta upp dem och låt rinna av.

  2. Sätt ugnen på 225°. Skala och finhacka lök och vitlök. Ansa och finstrimla purjolöken. Stek lök och färs i smör i en stekpanna 3-4 min. Strö på ingefära, kanel, kryddnejlika, salt och peppar. Tillsätt vitlök och purjolök och stek ytterligare ca 1 minut.

  3. Koka couscousen i enbart vatten utan olja, följ för övrigt anvisningarna på förpackningen. Blanda färsen med couscous och russin. Fördela fyllningen i paprikorna och strö på mandel. Stek dem mitt i ugnen ca 15 minuter.

  4. Servera paprikorna med matlagningsyoghurt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!