Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Lammfärsfrikadeller i tomatsås

Recept på lammfärsfrikadeller i tomatsås. Färska svenska tomater i en mustig sås med lammfrikadeller. Välj gärna olika tomatsorter och färger i såsen.
Lammfärsfrikadeller i tomatsås
Lammfärsfrikadeller i tomatsås
Lammfärsfrikadeller i tomatsås

Lammfärsfrikadeller i tomatsås

  • 500 g lammfärs
  • 8 tomater
  • 1 liten gul lök
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 tsk strösocker
  • 2 tsk salt
  • 3 krm svartpeppar - nymald
  • 1 kruka oregano

Tillbehör

  • 300 g pasta
  • 150 g babyspenat
  • 40 g parmesan

Gör så här

  1. Skär 5 tomater i bitar och mixa dem med mixerstav. Skala och finhacka löken. Lägg löken i en kastrull och häll på de mixade tomaterna. Tillsätt tomatpuré,  socker, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Låt såsen koka utan lock ca 15 min.

  2. Koka pastan. Blanda färsen med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Forma den till runda bullar. Lägg bullarna i såsen och sjud utan lock ca 5 min.

  3. Tärna 3 tomater. Hacka hälften av oreganon. Blanda ner tomattärningar och oregano i såsen.

  4. Servera frikadellerna med kokt pasta blandad med spenat och grovriven parmesanost. Garnera med den sparade oreganon.

Vad tyckte du om receptet?