Lammfärsbiffar med tsatsiki i pitabröd

En rätt som barnen brukar uppskatta, lite tacokänsla över det hela, var och en skapar sin egen rätt av det man själv gillar.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g lammfärs
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk vatten
  • 2 msk ajvar relish - (mild)
  • 0,5 msk spiskummin
  • 1 tsk timjan
  • 1 kruka persilja
  • 0,5 citron - finrivet skal
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Tsatsiki

  • 0,5 gurka
  • 2 krm salt
  • 2 dl grekisk yoghurt - (10 %)
  • 1 vitlöksklyfta

Tillbehör

  • 4 pitabröd
  • 1 huvud isbergssallad
  • 2 tomater
  • 0,5 gurka
  • 1 rödlök

Gör så här

  1. Blanda färsen med pressad  vitlök, vatten, ajvar, kryddor, persilja, citronskal, salt och peppar.

  2. Forma färsen till 4 stora biffar. Pensla dem med olja och grilla dem 4-5 min på varje sida i grillpanna.

  3. Tsatsiki: Riv gurkan och lägg den i ett durkslag. Strö på salt. Låt stå ca 10 min. Pressa ut vattnet. Blanda gurkan med yoghurt och pressad vitlök.

  4. Skölj salladen. Skär tomater och gurka i skivor. Skala och skär rödlöken i ringar.

  5. Grilla pitabröden snabbt på båda sidor i grillpanna. Skär ett snitt i pitabröden och fyll dem med sallad, tomater, gurka, rödlök, tsatsiki och lammfärsbiffar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!