Recept från Mitt kök
Lammfärsbiffar med chèvre
Servera de saftiga biffarna med en solgul sallad med marinerade morötter.
Reept: Christina Asplund
Ingredienser
-
500 g
lammfärs
-
150 g
potatis
- riven kokt
-
1 dl
mjölk
-
1
gul lök
-
1
vitlöksklyfta
-
2 msk
smör
- + 2 msk
-
2 tsk
worcestershiresås
-
1 tsk
timjan
-
salt
- peppar
-
175 g
chévre
- getost
-
2
bacon
- à 140 g
Apelsinmarinerade morötter
-
4
morötter
- gula och orange
-
0,5
apelsin
- ekologisk, rivet skal och pressad saft
-
1 msk
rapsolja
-
1 msk
körvel
- hackad
-
salt
- peppar
Yoghurtsås
-
2 dl
turkisk yoghurt
- 10 %
-
1 tsk
honung
-
2 msk
kryddgrönt
- hackat, t ex körvel, timjan, persilja och mynta
-
salt
- peppar
Till servering
-
klyftpotatis
- ugnsbakad
Gör så här
-
Blanda färsen med riven potatis och mjölk. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i 2 msk smör i en stekpanna tills den är mjuk och börjar ta färg. Låt svalna och blanda ner i färsen med worcestershiresås, timjan, salt och peppar till en smidig smet. Smula ner chèvre och vänd ner i smeten.
-
Forma färsen med vattensköljda händer till 16 små biffar. Dela och linda bitar av bacon runt om. Lägg biffarna i en liten långpanna med bakplåtspapper. Stek i mitten av ugnen vid 200 grader, i cirka 15 minuter.
-
Skala och skiva morötterna och koka dem i lättsaltat vatten i cirka 5 minuter. Låt dem rinna av i en sil. Blanda rivet skal och saft av apelsin med rapsolja, körvel, salt och peppar. Vänd ner morötterna och låt dem marinera, i cirka 15 minuter.
-
Blanda yoghurt med honung, kryddgrönt, salt och peppar till en sås. Servera till biffarna med ugnsbakade potatisklyftor och marinerade morötter.