Lammfärsbiffar med chèvre

Servera de saftiga biffarna med en solgul sallad med marinerade morötter.

Reept: Christina Asplund

Mitt Kök
Lammfärsbiffar med chèvre
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 500 g lammfärs
  • 150 g potatis - riven kokt
  • 1 dl mjölk
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk smör - + 2 msk
  • 2 tsk worcestershiresås
  • 1 tsk timjan
  • salt - peppar
  • 175 g chévre - getost
  • 2 bacon - à 140 g

Apelsinmarinerade morötter

  • 4 morötter - gula och orange
  • 0,5 apelsin - ekologisk, rivet skal och pressad saft
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk körvel - hackad
  • salt - peppar

Yoghurtsås

  • 2 dl turkisk yoghurt - 10 %
  • 1 tsk honung
  • 2 msk kryddgrönt - hackat, t ex körvel, timjan, persilja och mynta
  • salt - peppar

Till servering

  • klyftpotatis - ugnsbakad

Gör så här

  1. Blanda färsen med riven potatis och mjölk. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i 2 msk smör i en stekpanna tills den är mjuk och börjar ta färg. Låt svalna och blanda ner i färsen med worcestershiresås, timjan, salt och peppar till en smidig smet. Smula ner chèvre och vänd ner i smeten.

  2. Forma färsen med vattensköljda händer till 16 små biffar. Dela och linda bitar av bacon runt om. Lägg biffarna i en liten långpanna med bakplåtspapper. Stek i mitten av ugnen vid 200 grader, i cirka 15 minuter.

  3. Skala och skiva morötterna och koka dem i lättsaltat vatten i cirka 5 minuter. Låt dem rinna av i en sil. Blanda rivet skal och saft av apelsin med rapsolja, körvel, salt och peppar. Vänd ner morötterna och låt dem marinera, i cirka 15 minuter.

  4. Blanda yoghurt med honung, kryddgrönt, salt och peppar till en sås. Servera till biffarna med ugnsbakade potatisklyftor och marinerade morötter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök