Lammentrecôte med bulgurpuck

Recept på lammentrecôte med bulgurpuck. Vinet har en mjuk och hög friskhet som matchar lammet och den kryddiga bulgurpucken.
Allt om Mat
Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 600 g lammentrecôte
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt - + 0,5 tsk
  • 2 krm svartpeppar - nymald + 1 krm
  • 6 dl vatten
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 1 tsk tomatpuré
  • 3 dl bulgur
  • 3 dl mynta, persilja och koriander - finhackad
  • 0,5 citron - pressad saft
  • 0,5 vitlöksklyfta
  • 4 salladslökar
  • 20 plommontomater - små
  • 80 g babyspenat
  • 2 msk olivolja - fruttato

Tillbehör

  • olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Putsa köttet. Bryn det runt om i smöret. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Lägg köttet på ett ugnssäkert fat. Tillaga mitt i ugnen till 58° innertemperatur ca 20 min.

  2. Koka upp vattnet med buljongtärning och tomatpuré. Tillsätt bulgur och låt sjuda under lock ca 11 min. Vänd ner 2 dl av örterna, citronsaft och pressad vitlök. Packa bulgurn i koppar.

  3. Strimla salladslöken och halvera tomaterna. Blanda spenaten med lök och tomater. Häll över olja och krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  4. Skär köttet i skivor. Stjälp upp bulgurn på tallrikar. Servera med kött och sallad. Låt var och en ringla på lite olja vid servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!