Lammburgare med chèvreröra

En burgare med mycket smak och kryddor från köken runt Medelhavet.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 400 g lammfärs
  • 2 msk basilika - hackad, färsk
  • 1 vitlöksklyfta - pressad
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 zucchini
  • 1 msk olivolja - + 1 msk
  • 0,5 tsk salt

Chèvreröra

  • 100 g fransk getost - chèvre
  • 1 dl crème fraiche - lätt
  • 1 krm svartpeppar

Servering

  • körsbärstomater
  • oliver
  • rucolasallad
  • 4 vitt bröd - skivor

Gör så här

  1. Arbeta ihop färs, basilika, vitlök, ägg, 1 tsk salt och peppar till en smidig färs. Forma till fyra burgare.

  2. Mosa osten och blanda med lätt crème fraîche och peppar.

  3. Skiva zucchinin och pensla med 1 msk olivolja och stek eller grilla dem. Salta med 0,5 tsk salt.

  4. Pensla burgarna med olivolja och stek dem ca 3 min på varje sida. Servera burgarna på bröd. Toppa med stekt zucchini, chèvreröra, tomater och oliver. Servera med rucolasallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!