Lammbollar i tomatsås

Lammbollar i tomatsås serveras med couscous. Lammbollarna kokas direkt i tomatsåsen, både såsen och bollarna blir mustiga och goda och dessutom sparar du disk med bara en kastrull.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 400 g lammfärs
  • 3 dl couscous - gärna fullkorn
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 kruka oregano
  • 2 burkar körsbärstomater - (à 400 g)
  • 1 tsk kanel - mald
  • strösocker
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 2 dl yoghurt - grekisk

Gör så här

  1.  Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen.

  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Blanda lammfärsen med lök, vitlök, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Forma färsen till 16 bollar.

  3. Hacka hälften av oreganon. Häll tomaterna i en stor stekpanna. Blanda ner den hackade oreganon, kanel, 1/2 msk socker, 1 tsk salt, och 1 krm peppar. Låt koka ihop utan lock ca 5 min. Lägg i lammbollarna och låt sjuda utan lock ca 12 min.

  4. Servera lammbollarna med couscous och matyoghurt. Garnera med resterande oregano.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!