Lammbollar i tomatsås

Lammbollar i tomatsås serveras med couscous. Lammbollarna kokas direkt i tomatsåsen, både såsen och bollarna blir mustiga och goda och dessutom sparar du disk med bara en kastrull.

Lammbollar i tomatsås
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 400 g lammfärs
  • 3 dl couscous - gärna fullkorn
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 kruka oregano
  • 2 burkar körsbärstomater - (à 400 g)
  • 1 tsk kanel - mald
  • strösocker
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 2 dl yoghurt - grekisk

Gör så här

  1.  Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen.

  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Blanda lammfärsen med lök, vitlök, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Forma färsen till 16 bollar.

  3. Hacka hälften av oreganon. Häll tomaterna i en stor stekpanna. Blanda ner den hackade oreganon, kanel, 1/2 msk socker, 1 tsk salt, och 1 krm peppar. Låt koka ihop utan lock ca 5 min. Lägg i lammbollarna och låt sjuda utan lock ca 12 min.

  4. Servera lammbollarna med couscous och matyoghurt. Garnera med resterande oregano.

Vad tyckte du om receptet?