Laktosfri hallonparfait med hasselnötter

Allt om Mat

Ingredienser

  • 0,5 l oatly vaniljglass
  • 250 g hallon - frysta
  • 6 ägg - gulor
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl mandel - skållad, hackad

Till servering

  • bär - färska eller frysta

Gör så här

  1. Låt vaniljglassen stå ute i rumstemperatur och smälta till lös konsistens. Tina även hallonen.

  2. Vispa äggulor och socker pösigt. Blanda ner den smälta glassen, mandel och hallon. Vänd runt med plastsked.

  3. Klä en 2-liters avlång form med plastfilm. Häll i smeten och ställ formen övertäckt i frysen 4–5 timmar. Servera med blandade bär.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!