Lakritskladdkaka med hallon

Den här kakan bjuder på både choklad och lakrits – en riktigt läcker kombination. Hallongrädde är gott att servera till.

Elisabeth Johansson
Lakritskladdkaka med hallon
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 150 g smör - smält
  • 3 dl mandelmjöl
  • 1,5 dl sötströ - eller lättströ
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 1 krm salt
  • 3 msk lakritspulver
  • 4 msk kakao
  • 3 ägg
  • 2 dl hallon
  • smör och mandelmjöl - till formen

Hallongrädde

  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk sötströ - eller lättströ
  • 2 dl hallon

Gör så här

  1. Lakritskladdkaka: Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Smörj en springform, 24 centimeter i diameter, med smör. Bröa springformen med mandelmjöl.

  3. Smält smöret i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan.

  4. Blanda alla torra ingredienser i en skål och vispa i smöret och äggen i skålen. Häll i smeten i formen. Lägg på hallonen.

  5. Grädda kakan mitt i ugnen i cirka 10-12 minuter och låt sedan svalna i kylskåp.

  6. Hallongrädde: Vispa grädden med sötströ eller lättströ. Mosa hallonen och vänd ner i grädden.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök