Kyld äppel- och kanelcocktail med Fireball

Kyld äppel- och kanelcocktail med Fireball är en julig drink. Fireball är en kanadensisk whiskylikör med kanel. Smaken är söt och lite kryddig och passar perfekt tillsammans med äppeljuice och vaniljvodka.
Monica Eisenman
Monica Eisenman
Kyld äppel- och kanelcocktail med Fireball (i mitten)
Kyld äppel- och kanelcocktail med Fireball (i mitten) Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 dl farinsocker
  • 6 cl Fireball whisky
  • 2 cl vaniljvodka
  • 3 dl äppeljuice
  • isbitar

Garnering

  • äppelskivor - torkade ev

Gör så här

  1. Lägg farinsockret på ett fat. Blöt kanten på två martiniglas med lite vatten och doppa glaset i sockret.

  2. Blanda Fireball, vodka, äppeljuice och isbitar i en shaker. Skaka ordentligt ca 1 minut så att cocktailen blir väld kyld. Sila upp drinken i glasen och servera direkt. Garnera gärna med torkad äppelskiva.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!