Kycklingwraps med färskostrelish

Grönsakerna till relishen ska stå för att mjukna ca 2 timmar innan de blandas med färskosten.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 tortillabröd - gärna fullkorn
  • 1 bacon - (140 g)
  • 1 kyckling - grillad
  • 2 avokador
  • 8 salladsblad

Relish

  • 1 gurka - bit (ca 10 cm)
  • 0,5 morot - liten
  • 0,25 rödlök
  • 0,5 dl rapsolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 0,5 msk lime - pressad
  • 1 tsk senap - söt
  • 0,5 msk honung
  • 2 krm salt
  • 200 g philadelphia

Gör så här

  1. Relish: Halvera gurkan och skrapa ut kärnorna. Skär gurkan i tunna halvmånar. Skala och grovriv moroten. Skala och skiva löken tunt.

  2. Lägg grönsakerna i en skål och rör ner olja, balsamvinäger, limesaft, senap, honung och salt. Låt stå i kylskåpet ca 2 timmar så att grönsakerna mjuknar.

  3. Låt grönsakerna rinna av i en sil och hacka mycket fint. Blanda hacket med osten och rör tills det blir mjukt.

  4. Skär baconet i strimlor och stek det knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper. Bena ur kycklingen och skär köttet i små bitar. Skala, kärna ur och skär avokadon i skivor.

  5. Bre cirka hälften av relishen på tortillabröden. Lägg på salladsblad, kyckling och avokado.  Klicka på resten av relishen och strö över bacon. Rulla ihop till wraps och linda in rullarna i  smörgåspapper.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!