Kycklingwrap med fetaost och avokado
 - recept

Passa på att steka lite extra kyckling och frys in, så går det lätt att svänga ihop ännu en wrap närhelst du vill. Sedan lägger du snabbt ihop wrapen innan du drar i väg på picknick!
Mitt Kök
Foto: Malou Holm
Foto: Malou Holm

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer
  • 2 tsk oregano
  • salt
  • peppar
  • 100 g fetaost
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 avokado
  • 0,25 gurka
  • 1 rödlök
  • 0,25 huvud isbergssallad
  • 2 msk timjan - färsk, hackad
  • salt
  • svartpeppar
  • smör
  • olivolja
  • 2 stora vetetortilla

Gör så här

  1. Krydda kycklingfiléerna med salt, peppar och oregano. Skär dem i mindre bitar och stek i smör och olivolja. Lägg dem i en stor skål.

  2. Smula fetaosten i en skål och blanda den med crème fraiche och pressad vitlök. Rör ner kycklingbitarna i blandningen.

  3. Skär avokadon i bitar. Skär gurkan i avlånga bitar. Strimla rödlöken och isbergssalladen.

  4. Lägg ut tortillabröden på köksbänken. Fördela salladen på bröden och lägg på grönsakerna, kycklingröran och timjan.

  5. Salta och peppra, vik ihop som wraps och slå in i papper.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök