Kycklingwok med sambal badjak

Sambal badjak är en chilipasta där pepparfrukt stekts i olja innan den mixas. Den får då en rund och fyllig smak.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 dl bulgur
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 400 g broccoli - färsk
  • 2 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 1 msk rapsolja - + 1 msk
  • 2 msk sambal badjak
  • 1 tsk salt - + 1 tsk

Gör så här

  1. Tillaga bulgurn enligt förpackningens anvisning.

  2. Putsa kycklinglårfiléerna och skär dem i mindre bitar.

  3. Bryt broccolin i små buketter och skiva stocken. Kärna ur och strimla paprikan. Skala och strimla löken.

  4. Woka kycklingen i hälften av oljan i en het wok eller stor stekpanna ca 3 min. Rör i sambal badjak. Krydda med hälften av saltet. Ta upp kycklingen på ett fat så länge.

  5. Woka grönsakerna i resten av oljan i ca 5 min tills de börjar mjukna men fortfarande är knapriga. Krydda med salt och häll på vattnet. Vänd ner kycklingen i woken och låt puttra några min. Servera kycklingwoken med bulgur.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!