Kycklingwok med cashewnötter

Gör en enkel kycklingwok med nudlar, cashewnötter och broccoli.

Sanna Fyring Liedgren
Kycklingwok med cashewnötter
Ett snabbt recept på god kycklingwok med nudlar.

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer - (á 250 g)
  • 250 g äggnudlar
  • 1 msk olja - + 2 msk
  • 300 g broccoli
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl cashewnötter
  • 1,5 dl ostronsås
  • 0,5 dl vatten
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Häll av och skölj dem i kallt vatten. Blanda dem med 1 msk olja.

  2. Strimla kycklingfiléerna. Skölj och bryt broccolin i buketter. Skala och skiva vitlöken tunt.

  3. Woka kyckling, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar i 2 msk olja 3–5 min. Ta upp kycklingen.

  4. Woka broccolin ca 3 min. Tillsätt vitlök och nötter, 1/2 tsk salt och 
1 krm peppar. Woka ytterligare 
1 minut.

  5. Tillsätt ostronsås, vatten och nudlar. Fräs tills allt är genomvarmt och servera i skålar.

Vad tyckte du om receptet?

Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan.  Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!