Kycklingvingar med rub och grillad citron

Kycklingvingar med rub och grillad citron har kryddats med en rad olika pepparsorter som ger en spännande smak till vingarna.
Frida Ronge
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 15 kycklingvingar
  • 1 msk rapsolja
  • 1 citron

Rub

  • 2 msk sesamfrön - vita eller svarta
  • 2 msk rårössocker
  • 1 msk salt
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 tsk shishimi togarashi - chilipulver, sanchopeppar eller espelettepeppar
  • 2 krm spiskummin - mald
  • 2 krm senapspulver
  • 1 tsk ingefära - mald eller 1 bit färsk

Gör så här

  1. Blanda ihop alla kryddor till rubben. Gnid in dem i kycklingen. Ringla över olja. Halvera citronen.

  2. Grilla kycklingvingar och citron runt om ca 15 min, tills kycklingen är genomgrillad.

  3. Pressa den grillade citronen över kycklingvingarna och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!