Kycklingvingar med majsdipp
Kycklingvingarna är tänkta som förrätt eller som snacks.
Det speciella kryddsaltet som ger en fin röksmak är av märket
Ridderheims och finns i välsorterade matbutiker.
Ingredienser
-
900 g
kycklingvingar
-
1 tsk
tabasco chipotle
-
1,5 msk
röksalt ”eld”
- Ridderheims
-
1 tsk
paprikapulver
-
2 msk
rapsolja
Majsdipp
-
300 g
majskorn
- konserverade
-
6
vitlöksklyftor
- hela
-
1 msk
olivolja
-
1 tsk
spansk peppar (chili)
- färsk finhackad
-
peppar
-
0,5 dl
gräddfil
-
2 krm
salt
Tillbehör
-
grönsaksstavar
- t.ex. gruka, paprika, morot
Recept: Kycklingvingar med majsdipp
-
Sätt ugnen på 225°.
-
Blanda tabasco, röksalt, paprikapulver och olja i en bunke. Lägg i kycklingvingarna och blanda väl.
-
Lägg vingarna på ett grillgaller och ställ en plåt med bakplåtspapper inunder. Stek mitt i ugnen ca 30 min.
Majsdipp
-
Låt majsen rinna av i ett durkslag.
-
Lägg hela oskalade vitlöksklyftor i en kastrull med olja.
-
Ställ dem på spisen på medelvärme och lägg på lock. Baka dem mjuka ca 5 min.
-
Skala vitlöksklyftorna och mixa dem i en skål tillsammans med majskornen. Tillsätt peppar och gräddfil och smaka av med salt.