Kycklingsteak med zucchinigratäng

Kycklingsteak med zucchinigratäng passar både till vardag och fest. Kycklingsteak är urbenade kycklingklubbor som blir väldigt saftiga och goda när de steks i panna eller ugn. De är även bra på grillen.

Kycklingsteak med zucchinigratäng
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 800 g kycklingsteak
  • 1 kruka timjan
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 förp tomater - krossade (500 g)
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 500 g zucchini
  • 100 g gratängost
  • strösocker
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 50 g bröd - per person

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skala och finhacka lök och vitlök och lägg i en kastrull. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, 1/2 dl vatten, 1 tsk socker, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Koka under lock ca 10 min.

  2. Skär zucchinin i tunna skivor. Förväll dem i lättsaltat vatten ca 3 min. Låt rinna av.

  3. Varva zucchinin med tomatsåsen i en ugnssäker form. Strö över osten. Gratinera mitt i ugnen ca 10 min.

  4. Hacka hälften av timjanen och gnid in i kycklingen tillsammans med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Stek kycklingen med skinnsidan nedåt i en stekpanna ca 6 min. Vänd och stek på köttsidan ca 6 min. Kontrollera att kycklingen är genomstekt.

  5. Skär kycklingen i breda skivor och servera med gratängen och bröd. Garnera med resterande timjan.

Vad tyckte du om receptet?