Kycklingsteak med zucchinigratäng
I ugn: 10 minuter
Aktiv tid c:a 20 minuter
Fett: 29g
Protein: 43g
Kolhydrater: 38g
Kycklingsteak med zucchinigratäng passar både till vardag och fest. Kycklingsteak är urbenade kycklingklubbor som blir väldigt saftiga och goda när de steks i panna eller ugn. De är även bra på grillen.
Ingredienser
-
800 g
kycklingsteak
-
1 kruka
timjan
-
1
gul lök
-
2
vitlöksklyftor
-
1 förp
tomater
- krossade (500 g)
-
0,5 dl
tomatpuré
-
500 g
zucchini
-
100 g
gratängost
-
strösocker
-
salt
-
svartpeppar
- nymald
Tillbehör
-
50 g
bröd
- per person
Gör så här
-
Sätt ugnen på 250°. Skala och finhacka lök och vitlök och lägg i en kastrull. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, 1/2 dl vatten, 1 tsk socker, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Koka under lock ca 10 min.
-
Skär zucchinin i tunna skivor. Förväll dem i lättsaltat vatten ca 3 min. Låt rinna av.
-
Varva zucchinin med tomatsåsen i en ugnssäker form. Strö över osten. Gratinera mitt i ugnen ca 10 min.
-
Hacka hälften av timjanen och gnid in i kycklingen tillsammans med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Stek kycklingen med skinnsidan nedåt i en stekpanna ca 6 min. Vänd och stek på köttsidan ca 6 min. Kontrollera att kycklingen är genomstekt.
-
Skär kycklingen i breda skivor och servera med gratängen och bröd. Garnera med resterande timjan.