Kycklingspett med rosmarin och pancetta

Pancetta är ett saltat och lufttorkat sidfläsk från Italien. Det kan vara svårt att hitta här hemma, men annars går det också att använda vanligt bacon.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 3 kycklingfiléer
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 3 rosmarin - kvistar, färsk
  • 9 pancetta - eller bacon, skivor
  • 9 grillspett - av trä
  • 1 msk olivolja

Tillbehör

  • 4 plommontomater
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk olivolja

Gör så här

  1. Dela varje kycklingfilé på längden i 3 delar, salta och peppra. Lägg en rosmarinkvist på varje bit. Rulla en skiva pancetta runt om kycklingen och rosmarinkvisten och tryck ett spett. Stek spetten gyllenbruna i olivolja i en stekpanna.

  2. Servering: Sätt ugnen på 200°. Värm spetten ca 10 min. Skiva tomater så att det täcker ett serveringsfat. Salta, peppra och ringla över olivolja. Lägg spetten ovanpå tomaterna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!