Kycklingspett med ananas

Små läckra spett som kan göras klara i förväg. Praktiska och bekväma små fina bitar av ananas hittar man i frysdisken.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer
  • 100 g ananas - färsk, djupfryst

marinad

  • 0,5 dl olivolja
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk sweet chilisås
  • chilikrydda

Till servering

  • mango chutney
  • soja
  • sweet chili

Gör så här

  1. Skär kycklingfiléerna i centimeterbreda strimlor och trä upp dem på tunna spett tillsammans med ananasbitarna.

  2. Blanda marinaden och pensla kycklingen runtom.

  3. Täck över och låt stå minst 1 timme.

  4. Grilla spetten, tills kycklingköttet är helt genomstekt, över glöd, i grillpanna eller under ugnens grillelement. Kyl de grillade spetten.

  5. Doppa i små skålas med mango chutney, soja och sweet chili.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!