Kycklingspett i tomatmarinad

Kycklingbitarna blir saftiga och möra efter några timmar i marinad.
Lena Söderström
Foto: Ulrika Pousette

Kycklingspett i tomatmarinad

  • 500 g kycklinglårfiléer
  • 0,5 tsk salt

Marinad

  • 2 tomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk koriander - finhackad

Gör så här

  1. Marinad: Skålla, skala och finhacka eller mixa tomaterna. Blanda tomater, pressad vitlök, olja och koriander.

  2. Putsa och skär lårfiléerna i två bitar vardera. Vänd ner dem i marinaden. Täck med plastfolie och låt marinera i kylen 2–3 timmar.

  3. Trä bitarna på spett och rumstemperera ca 10 min. Grilla spetten runt om ca 15 min, tills kycklingen är genomstekt. Vänd spetten då och då. Strö över salt och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!