Kycklingsoppa

Soppan blir matig med risoni (små pastagryn) som kan ersättas med makaroner. Stekta kycklingfilébitar med curry läggs i soppan.
Allt om Mat
Foto: Svensson

Ingredienser

  • 2 morötter
  • 0,5 purjolök
  • 1,3 l vatten
  • 4 msk kycklingfond - koncentrerad
  • 2 msk tomatpuré
  • 0,75 dl risoni (barilla)
  • 3 kycklingfiléer
  • 1 msk smör
  • 1 msk curry
  • 1 tsk salt

Tillbehör

  • turkisk yoghurt
  • persilja
  • bröd

Gör så här

  1. Skala och tärna moroten fint, strimla purjolöken.

  2. Koka upp vatten, fond och tomatpuré. Häll i risoni och koka 6 min. Lägg i grönsakerna och koka ytterligare 5 min.

  3. Dela kycklingfiléerna på längden och skär dem i skivor. Stek dem 3–4 min i smör, curry och salt. Lägg kycklingbitarna i soppan och smaka av med salt.

  4. Servera med lite turkisk yoghurt, hackad persilja och bröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!