Kycklingsoppa med rotfrukter och senap
Kycklingsoppa med rotfrukter och senap får en god smakbrytning av sötstark senap.
Ingredienser
-
400 g
kycklingfärs
-
2
palsternackor
-
2
morötter
-
1
purjolök
-
1 msk
smör
-
1 l
vatten
-
2 tärningar
hönsbuljong
-
1 dl
vispgrädde
-
0,5 dl
senap
- sötstark
-
1 tsk
salt
-
1 krm
svartpeppar
- nymald
-
1 knippa
bladpersilja
Tillbehör
-
bröd
Gör så här
-
Skala och skär palsternackor och morötter i små bitar. Ansa och strimla purjolöken.
-
Stek färsen i smör i en gryta under omrörning tills den fått fin färg. Tillsätt rotfrukterna och låt dem steka med ca 3 min. Häll över vatten och tillsätt buljongtärningarna. Låt koka under lock ca 10 min.
-
Häll grädde i soppan och rör i senap. Låt koka ca 5 min. Krydda med salt och peppar.
-
Strimla persiljan och rör ner den i soppan. Servera med bröd.