Kycklingsoppa med rotfrukter och senap

Kycklingsoppa med rotfrukter och senap får en god smakbrytning av sötstark senap.

Kycklingsoppa med rotfrukter och senap
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 400 g kycklingfärs
  • 2 palsternackor
  • 2 morötter
  • 1 purjolök
  • 1 msk smör
  • 1 l vatten
  • 2 tärningar hönsbuljong
  • 1 dl vispgrädde
  • 0,5 dl senap - sötstark
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 knippa bladpersilja

Tillbehör

  • bröd

Gör så här

  1. Skala och skär palsternackor och morötter i små bitar. Ansa och strimla purjolöken.

  2. Stek färsen i smör i en gryta under omrörning tills den fått fin färg. Tillsätt rotfrukterna och låt dem steka med ca 3 min. Häll över vatten och tillsätt buljongtärningarna. Låt koka under lock ca 10 min.

  3. Häll grädde i soppan och rör i senap. Låt koka ca 5 min. Krydda med salt och peppar.

  4. Strimla persiljan och rör ner den i soppan. Servera med bröd.

Vad tyckte du om receptet?