Kycklingsoppa med majs och ris

Kycklingsoppa med majs och ris är en värmande och mättande soppa som passar perfekt till lunch. Servera gärna bröd till soppan.
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • ryggben och vingar från kycklingarna
  • sky och lökfyllning från kycklingarna
  • 1 l vatten
  • 1 lagerblad
  • 1 krm saffran
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 2 salladslökar
  • 1 röd paprika - liten
  • 1 burk majs - (140 g)
  • 2 dl ris - kokt

Garnering

  • timjan

Gör så här

  1. Ta bort köttet från vingarna och finhacka det. Lägg ryggben och vingben i en gryta. Skumma bort det mesta av fettet från skyn från kycklingen. Häll skyn i grytan och tillsätt lökfyllningen. Tillsätt vatten, lagerblad och saffran.

  2. Koka upp och sjud utan lock ca 20 min. Sila buljongen och koka ihop den tills 8 dl återstår. Krydda med salt och peppar.

  3. Strimla salladslöken. Kärna ur och tärna paprikan. Lägg lök och paprika i buljongen och låt koka ca 5 min. Låt majsen rinna av och blanda ner den, kycklingköttet och ris i soppan. Låt kallna. Värm soppan vid servering och toppa  med timjan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!