Kycklingsoppa med majs och ris

Kycklingsoppa med majs och ris är en värmande och mättande soppa som passar perfekt till lunch. Servera gärna bröd till soppan.

Kycklingsoppa med majs och ris
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • ryggben och vingar från kycklingarna
  • sky och lökfyllning från kycklingarna
  • 1 l vatten
  • 1 lagerblad
  • 1 krm saffran
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 2 salladslökar
  • 1 röd paprika - liten
  • 1 burk majs - (140 g)
  • 2 dl ris - kokt

Garnering

  • timjan

Gör så här

  1. Ta bort köttet från vingarna och finhacka det. Lägg ryggben och vingben i en gryta. Skumma bort det mesta av fettet från skyn från kycklingen. Häll skyn i grytan och tillsätt lökfyllningen. Tillsätt vatten, lagerblad och saffran.

  2. Koka upp och sjud utan lock ca 20 min. Sila buljongen och koka ihop den tills 8 dl återstår. Krydda med salt och peppar.

  3. Strimla salladslöken. Kärna ur och tärna paprikan. Lägg lök och paprika i buljongen och låt koka ca 5 min. Låt majsen rinna av och blanda ner den, kycklingköttet och ris i soppan. Låt kallna. Värm soppan vid servering och toppa  med timjan.

Vad tyckte du om receptet?