Kycklingschnitzel med parmesan-och rosmarinpotatis och söt paprika

Det finns färdigskivad kycklingfilé, bara att lägga på grillen eller steka snabbt i stekpannan. Den krispiga potatisen passar som tillbehör till mycket av sommarens grillade.
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé - tunnskivad
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk salt - + 0,5 tsk
  • 1 krm svartpeppar - nymald + 1 krm
  • 2 röda paprikor
  • 2 tsk strösocker
  • 1 dl vatten

Potatis

  • 2 bakpotatisar - (à ca 400 g)
  • 1 tsk salt
  • 0,5 kruka rosmarin
  • 2 brödskivor - vita
  • 2 dl parmesan - riven
  • 2 msk rapsolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skölj potatisen och skär den i ca 2 cm tjocka skivor på längden. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och strö på salt. Hacka rosmarinen. Smula sönder brödskivorna. Blanda rosmarin, bröd, ost och olja. Fördela blandningen på potatisen. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.

  2. Stek kycklingfiléerna i olja i en stekpanna ca 4 min på varje sida. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Ta upp dem på ett fat så länge.

  3. Kärna ur och strimla paprikan. Fräs den i stekpannan efter kycklingen ca 3 min. Strö över socker, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Låt fräsa ytterligare ca 3 min. Häll vattnet i pannan och låt koka upp. Servera till kycklingen och potatisen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!