Kycklingsallad

Smal kycklingsallad som lämpar sig att ta med på picknick. Komplettera kycklingsalladen med bröd så har du en snabb och mättande lunch.

Allt om Mat
Kycklingsallad
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 1 kyckling - grillad, kall
  • 400 g färskpotatis - kokt, kall
  • 500 g honungsmelon
  • 1 kruka gräslök - finklippt
  • 2 msk majonnäs
  • 2 dl yoghurt - naturell (10 %)
  • 3 msk mango chutney

Tillbehör

  • 80 g mangoldskott

Gör så här

  1. Skär bort köttet från den grillade kycklingen. Det kan variera hur mycket det väger, men det blir oftast runt 500 g. Skär köttet i bitar och lägg i en skål.

  2. Skala och skär potatisarna i bitar och blanda med kycklingköttet. Skala och tärna melonköttet, blanda ner hälften av det i salladen och spara resten till servering.

  3. Blanda finklippt gräslök,  majonnäs, yoghurt och chutney. Rör ner blandningen i kyckling- och potatissalladen och låt den stå kallt.

  4. Servera med resterande melonbitar, mangoldskott och lite extra chutney.

Vad tyckte du om receptet?