Kycklingsallad med Hoinsindressing

Gör en Hoisindressing som lyfter din Kycklingsallad. Fräscht och gott.

Allt om Mat
Kycklingsallad med Hoinsindressing

Kycklingsallad

  • 4 port pasta - (penne) kokt
  • 3 kycklingfiléer
  • spenat
  • rucolasallad
  • 1 silverlök
  • 20 cocktailtomater
  • 2 avokado - mogna
  • 1 msk sesamfrön

Dressing

  • 2 dl hoisinsås
  • 1 msk kycklingfond - alt. Ekologisk kycklingfond Bong Touch of Taste
  • 1 msk vitlök - finhackad
  • 2 tsk ingefära - färsk riven
  • 1 msk sesamfrön
  • 2 tsk lime - saften av
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Koka upp pastan för fyra personer.

  2. Hetta upp en stekpanna och salta och peppra kycklingen. Sänk värmen och stek på låg värme tills kycklingen är genomstekt utan att bli torr. Låt kycklingen svalna något och skär i tunna skivor eller dra isär för mer "chunky" bitar.

  3. Skölj och dela grönsakerna i önskad storlek.

  4. Blanda alla ingredienser till dressingen. Smaka av med salt och peppar och eventuellt mer fond.

  5. Lägg grönsaker, kyckling och pasta på ett stort serveringsfat och blanda med nästan all dressing.

  6. Avsluta med att ringla över den sista dressingen och toppa med sesamfrön.

  7. Servera tillsammans med ett gott surdegsbröd.

Vad tyckte du om receptet?