Kycklingsallad med Hoinsindressing
Gör en Hoisindressing som lyfter din Kycklingsallad. Fräscht och gott.
Kycklingsallad
-
4 port
pasta
- (penne) kokt
-
3
kycklingfiléer
-
spenat
-
rucolasallad
-
1
silverlök
-
20
cocktailtomater
-
2
avokado
- mogna
-
1 msk
sesamfrön
Dressing
-
2 dl
hoisinsås
-
1 msk
kycklingfond
- alt. Ekologisk kycklingfond Bong Touch of Taste
-
1 msk
vitlök
- finhackad
-
2 tsk
ingefära
- färsk riven
-
1 msk
sesamfrön
-
2 tsk
lime
- saften av
-
salt
-
svartpeppar
Gör så här
-
Koka upp pastan för fyra personer.
-
Hetta upp en stekpanna och salta och peppra kycklingen. Sänk värmen och stek på låg värme tills kycklingen är genomstekt utan att bli torr. Låt kycklingen svalna något och skär i tunna skivor eller dra isär för mer "chunky" bitar.
-
Skölj och dela grönsakerna i önskad storlek.
-
Blanda alla ingredienser till dressingen. Smaka av med salt och peppar och eventuellt mer fond.
-
Lägg grönsaker, kyckling och pasta på ett stort serveringsfat och blanda med nästan all dressing.
-
Avsluta med att ringla över den sista dressingen och toppa med sesamfrön.
-
Servera tillsammans med ett gott surdegsbröd.