Kycklingsallad med currydressing

Kycklingsallad med currydressing och strössel. Gör gärna dubbel sats av strösslet, så har du till fler måltider. Förvara det helst i burk med tättslutande lock.

Allt om Mat
Kycklingsallad med currydressing
Foto: Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer - (ca 600 g)
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 romansallad
  • 2 nektariner
  • 1 gurka

Dressing

  • 1 msk curry
  • 1 msk honung
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 3 msk rapsolja
  • 2 krm salt

Strössel

  • 2 msk sesamfrön
  • 2 msk pumpafrön
  • 2 msk russin
  • 0,5 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Stek kycklingfiléerna i olja ca 8 min på varje sida, tills de är genomstekta. Krydda med salt och peppar och låt kallna.

  2. Riv salladen i mindre bitar. Kärna ur och skär nektarinerna i klyftor. Skala, halvera och gröp ut kärnorna ur gurkan. Skär den i halvmånar.

  3. Dressing: Blanda alla ingredienser.

  4. Strössel: Rosta sesam- och pumpafrön i en torr, het stekpanna tills de fått fin färg. Bland fröna med russin och flingsalt.

  5. Skär kycklingen i mindre bitar. Blanda den med sallad, nektariner och gurka. Häll över dressingen och servera salladen med strösslet.

Vad tyckte du om receptet?