Het kycklingsallad guacabean med friska smaker

Bondens egna recept - detta recept är framtaget tillsammans med vår odlare av kidneybönor, Per Olsson från Alvlösa gård på Öland. En läcker kycklingsallad med lite hetta. Friska smaker inspirerade av Mexiko.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 dl kidneybönor - GoGreen Svenskodlade
  • 4 kycklinglår - grillade
  • 2 avokado
  • 0,5 rödlök
  • 0,5 röd chili
  • 0,5 citron - pressad
  • 1 dl gorgonzolaost
  • 100 g babyspenat
  • 0,5 dl koriander - hackad
  • 1 näve rucola
  • 2 msk olja
  • 1 msk citronskal - rivet
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skölj bönorna och blöttlägg dem i ca 10 timmar, häll av vattnet.

  2. Koka bönorna i vatten i ca 60-90 minuter eller tills de blir mjuka.

  3. Tranchera kycklinglåren och lägg ner köttet i en bunke. Kärna ur avokadon och gröp ur småbitar i bunken. Tillsätt de kokta kidneybönorna. Finhacka chili och koriander samt skiva löken och tillsätt i bunken. Tillsätt citronskal, citronsaft, olja och rör om. Smula ner gorgonzola och blanda i babyspenat och ruccola.

  4. Smaka av med salt och peppar. Servera med bröd!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!