Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Kycklingsallad

Servera kycklingsalladen med libanesiskt tunnbröd. Brödet är stenugnsbakat av vetemjöl, vatten, socker, salt och jäst. Det finns ofta att köpa i asiatiska butiker. Extra snabbt går det att fixa salladen om du använder grillad kyckling. Portlak är en ettårig växt som används som spenat.

Allt om Mat
Kycklingsallad
Kycklingsallad
Kycklingsallad
Foto: Allt om Mat

Ingredienser

  • 6 tomater
  • 1 romansallad
  • 1 dl bladpersilja
  • 1 dl myntablad
  • 1 gurka - stor
  • 7 salladslökar - med blast
  • 1 dl portlak - eller solrosskott
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 pimiento (rökt paprikapulver) - eller grillad paprika
  • 1 tsk salt
  • 3 msk rapsolja
  • 0,5 dl citron - pressad

Kyckling

  • 4 kycklingfiléer - (à 125 g)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 msk smör

Tillbehör

  • libanesiskt tunnbröd
  • citronskivor

Gör så här

  1.  Skär alla grönsaker och örter i bitar. Skala och skiva vitlöken. Kärna eventuellt ur paprikan och skär den i bitar. Blanda allt i ett stor skål. Krydda med salt och häll över olja och citronsaft. Blanda väl.

  2. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Krydda med salt och peppar. Stek dem runt om i smör i en stekpanna, 5–6 min tills de är genomstekta.

  3. Lägg upp kycklingen på ett fat tillsammans med salladen. Servera med libanesiskt tunnbröd och citronskivor.

Vad tyckte du om receptet?