Kycklingsallad

Servera kycklingsalladen med libanesiskt tunnbröd. Brödet är stenugnsbakat av vetemjöl, vatten, socker, salt och jäst. Det finns ofta att köpa i asiatiska butiker. Extra snabbt går det att fixa salladen om du använder grillad kyckling. Portlak är en ettårig växt som används som spenat.
Allt om Mat
Foto: Allt om Mat

Ingredienser

  • 6 tomater
  • 1 romansallad
  • 1 dl bladpersilja
  • 1 dl myntablad
  • 1 gurka - stor
  • 7 salladslökar - med blast
  • 1 dl portlak - eller solrosskott
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 pimiento (rökt paprikapulver) - eller grillad paprika
  • 1 tsk salt
  • 3 msk rapsolja
  • 0,5 dl citron - pressad

Kyckling

  • 4 kycklingfiléer - (à 125 g)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 msk smör

Tillbehör

  • libanesiskt tunnbröd
  • citronskivor

Gör så här

  1.  Skär alla grönsaker och örter i bitar. Skala och skiva vitlöken. Kärna eventuellt ur paprikan och skär den i bitar. Blanda allt i ett stor skål. Krydda med salt och häll över olja och citronsaft. Blanda väl.

  2. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Krydda med salt och peppar. Stek dem runt om i smör i en stekpanna, 5–6 min tills de är genomstekta.

  3. Lägg upp kycklingen på ett fat tillsammans med salladen. Servera med libanesiskt tunnbröd och citronskivor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!