Kycklingrulle med pistou och fetaost

Värm gärna kycklingrullarna lite snabbt på grillen före servering.
 Kycklingrulle med pistou och fetaost
Kycklingrulle med pistou och fetaost Foto: Charlie Drevstam

Kycklingrulle med pistou och fetaost

  • 300 g kycklinglårfilé
  • 1 msk olivolja
  • 1,5 tsk basilika
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 8 körsbärstomater
  • 75 g fetaost
  • 4 romansalladsblad
  • 4 tortillabröd

Pistou

  • 1 kruka basilika
  • 1 vitlöksklyfta - liten
  • 3 msk olivolja
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Putsa och skär kycklinglårfilén i mindre bitar. Stek kycklingen i olja tills den är genomstekt, ca 5 min. Krydda med basilika, salt och peppar.

  2. Pistou: Mixa basilika, skalad vitlök, olja och salt med mixerstav.

  3. Skär körsbärtomaterna i fjärdedelar. Smula fetaosten i mindre bitar.

  4. Fördela sallad, kyckling, tomat, fetaost och pistou på tortillabröden. Vik in kanterna och rulla ihop bröden till rullar. Rulla in rullarna i smörgåspapper eller aluminiumfolie. Skär dem mitt itu på snedden.

  5. Lägg rullarna i en matburk och packa ner i picknickväskan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!