Kycklingröra med broccoli och potatisbullar

Förväll eventuellt broccolin i lätt­saltat vatten om du vill ha den lite mjukare i konsistensen.
Tom Sjöstedt
Kycklingröra med broccoli och potatisbullar
Foto: Magnus Skoglöf

Ingredienser

  • 4 kycklingklubbor - från dagen före
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk skånsk senap
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Broccoli

  • 400 g broccoli
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 knippa bladpersilja

Potatisbullar

  • 500 g potatis - kokt
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 citron
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl ströbröd
  • 2 msk smör

Gör så här

  1. Ta bort skinn och ben från kycklingen och skär köttet i mindre bitar. Blanda det med crème fraiche och senap. Krydda med salt och peppar.

  2. Broccoli: Ansa och bryt broccolin i buketter, skiva stjälken tunt. Blanda med olja och salt. Repa bladen från persiljan och blanda med broccolin.

  3. Potatisbullar: Mosa potatisen. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Blanda potatisen med citronskal, mjöl och ägg. Krydda med salt.

  4. Gör platta biffar av smeten och vänd dem i ströbröd. Stek dem gyllenbruna i smör i en stekpanna ca 2 min på varje sida.

  5. Servera potatisbullarna med kycklingröra och broccoli.

Vad tyckte du om receptet?