Kycklingpoppers med sojadipp

Recept på kycklingpoppers med sojadipp. Här behövs inga redskap att ta med – och även pinnen äts upp.

Carina Wall
Kycklingpoppers med sojadipp
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfärs
  • 4 salladslökar
  • 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk ingefära - riven
  • 3 msk rapsolja - + 3 msk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm chilipulver
  • 0,5 dl paprikapuré - eller mixad inlagd paprika
  • 1,5 msk kycklingfond - konc
  • 1 tsk sambal oelek

Sojadipp

  • 1 dl soja - ljus
  • 0,5 dl rapsolja
  • 0,5 dl sweet chilisås
  • 1 tsk sambal oelek

Tillbehör

  • grissinipinnar

Gör så här

  1. Sojadipp: Blanda soja, olja, sweet chili och sambal oelek.

  2. Ansa och finstrimla salladslöken. Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlöken.

  3. Fräs lök, chili, vitlök och ingefära i 3 msk olja 2–3 min. Låt svalna.

  4. Blanda kycklingfärsen med salt, chilipulver, paprikapuré, fond och sambal oelek. Blanda i lökfräset.

  5. Forma runda bollar av färsen med blöta händer.

  6. Stek bollarna i omgångar i 3 msk olja i en stekpanna tills de är genomstekta, ca 12 min. Sätt en bit grissinipinne i varje boll vid servering och servera med sojadipp.

Vad tyckte du om receptet?