Kycklingpoppers med sojadipp
Recept på kycklingpoppers med sojadipp. Här behövs inga redskap att ta med – och även pinnen äts upp.
Ingredienser
-
1 kg
kycklingfärs
-
4
salladslökar
-
1
röd chili
- t ex spansk peppar
-
2
vitlöksklyftor
-
2 msk
ingefära
- riven
-
3 msk
rapsolja
- + 3 msk
-
1 tsk
salt
-
1 krm
chilipulver
-
0,5 dl
paprikapuré
- eller mixad inlagd paprika
-
1,5 msk
kycklingfond
- konc
-
1 tsk
sambal oelek
Sojadipp
-
1 dl
soja
- ljus
-
0,5 dl
rapsolja
-
0,5 dl
sweet chilisås
-
1 tsk
sambal oelek
Tillbehör
-
grissinipinnar
Gör så här
-
Sojadipp: Blanda soja, olja, sweet chili och sambal oelek.
-
Ansa och finstrimla salladslöken. Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlöken.
-
Fräs lök, chili, vitlök och ingefära i 3 msk olja 2–3 min. Låt svalna.
-
Blanda kycklingfärsen med salt, chilipulver, paprikapuré, fond och sambal oelek. Blanda i lökfräset.
-
Forma runda bollar av färsen med blöta händer.
-
Stek bollarna i omgångar i 3 msk olja i en stekpanna tills de är genomstekta, ca 12 min. Sätt en bit grissinipinne i varje boll vid servering och servera med sojadipp.