Kycklingpita

Kycklingen kryddas med fajitakrydda – en kryddmix som finns i butikens texmexhylla.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 kyckling - grillad
  • 0,5 purjolök - 5 cm
  • 0,5 orange paprika - orange
  • 0,5 dl majonnäs
  • 2 dl crème fraiche - lätt
  • 2 msk sweet chilisås
  • 2 tsk fajitakrydda
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 dl majs
  • 4 pitabröd
  • 4 sallad - blad, t ex, rosé- eller grönsallad
  • 2 kvisttomater - skivade
  • 0,5 rödlök - skivad
  • 4 feferoni

Gör så här

  1. Ta bort skinn och ben från kycklingen och skär den i små bitar. Strimla purjolöken och skär paprikan i små tärningar.

  2. Blanda ihop majonnäs, creme fraiche, sweet chili och fajitakrydda. Smaka av med salt och peppar. Vänd i kyckling, purjolök, paprika och majs.

  3. Värm pitabröden på grillen.

  4. Lägg sallad och kycklingröra i pitabröden. Toppa med tomatskivor, rödlök och feferoni.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!