Kycklingpiroger med majs, chili och koriander  

Kycklingpiroger med majs, chili och koriander fixar du på nolltid av färdigköpt pizzadeg på rulle. Pirogerna går utmärkt att frysa.  
Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • förp pizzadeg - kyld med tomatsås (600 g)
  • 1 gul lök - liten
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 röd chili - t ex spansk peppar
  • 1 msk smör
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 dl majs
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 kruka koriander

Pensling

  • 1 ägg

Tillbehör

  • gräddfil - ev

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och finhacka chilin. Fräs lök och vitlök i smör i en stekpanna 4–5 min. Tillsätt färsen och stek 2–3 min, tills den fått färg.

  2. Rör ner chili, tomatsås, majs, salt och peppar och låt koka upp. Grovhacka koriandern och blanda ner den i färsen. Låt svalna.

  3. Rulla ut degen och kavla ut den till en rektangel, ca 25 x 50 cm. Skär den i åtta fyrkanter, ca 13 x 13 cm. Fördela fyllningen på degen. Vik ihop dem till trekanter och tryck ihop kanterna väl.

  4. Lägg pirogerna på en plåt med bakplåtspapper och pensla med ägg. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Servera gärna pirogerna med en klick gräddfil.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!