Kycklingpaté

Recept på kycklingpaté. Tillsätt gärna lite sherry i färsen.
Recept på kycklingpaté.
Recept på kycklingpaté. Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 750 g kycklingfilé
  • 0,5 msk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 2 ägg
  • 3 dl vispgrädde
  • 1,5 kruka basilika

Garnering

  • 12 cornichons
  • 1 dl oliver - svarta, urkärnade
  • 1 dl cocktailkapris
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk citronskal - rivet
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 0,5 kruka basilika

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Skär kycklingen i mindre bitar. Lägg dem i en matberedare. Tillsätt salt och peppar. Mixa kycklingen slät. Tillsätt äggen, ett i taget. Späd med grädde medan maskinen arbetar. Lägg hälften av smeten i en smord avlång form, 1 1/2 liter.

  2. Repa basilikabladen, lägg dem i matberedaren. Mixa med resten av färsen till en grön smet.

  3. Klicka ut den gröna smeten i formen och jämna till ytan. Slå formen i köksbänken några gånger så att färsen packas och det inte bildas några luftbubblor.

  4. Grädda patén mitt i ugnen ca 1 timme. Låt svalna innan den ställs i kylen och får kallna.

  5. Garnering: Skiva cornichons på längden. Halvera oliver och kapris. Blanda cornichons, oliver och kapris med olja och citronskal. Krydda med salt och peppar.

  6. Stjälp upp patén. Skär den i skivor och lägg upp på fat. Toppa med cornichonsblandningen. Garnera med basilikablad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!