Kycklingpanna med ris, tomater och morötter

Recept på kyckling- och rispanna. Använd gärna en traktörpanna. Då kan du vackert presentera middagen i pannan vid bordet. Det går bra i en stekpanna med höga kanter också. Hello currykrydda har en lätt indisk curry­smak med korianderfrön, ingefära, chili och spiskummin som går bra ihop med kyckling. Förbered alla ingredienser först så går det sedan undan vid spisen.

Petra Lindstrand
Kycklingpanna med ris, tomater och morötter
Kryddig panna med kyckling och ris Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 kg kycklinglår - med ben
  • 1 msk Hello currykrydda - (Santa Maria)
  • 3 vitlöksklyftor
  • 300 g morötter
  • 400 g tomater
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 2 dl arborioris
  • olivolja
  • salt

Gör så här

  1. Krydda kycklingen runtom med curry­kryddan och klappa in ordentligt.

  2. Skala och grovhacka vitlöken. Lägg den i en mortel med 0,5 tsk salt och mortla till en pasta. Häll i 1 msk olja och rör ihop.

  3. Skala och skär morötterna i mindre bitar. Skär tomaterna i grova bitar. Koka upp 6 dl vatten med buljongtärningar i en kastrull.

  4. Bryn kycklingen i 1 msk olja i en traktörpanna och krydda med 0,5 tsk salt. Ta upp kycklingen och lägg den på ett fat så länge.

  5. Fräs morötter och vitlökspasta i traktörpannan på medelvärme, i ca 2 min. Tillsätt ris och tomater och fräs vidare i ca 1 min. Rör i den heta buljongen och lägg kycklingen på riset.

  6. Sätt på locket och låt sjuda på medel­värme tills riset är mjukt och kycklingen är genomkokt, i ca 20 min.

Vad tyckte du om receptet?