Kycklingpanna med apelsin och kanel

Kycklingpanna med apelsin och kanel passar både till vardag och fest. Apelsin och kanel är en god smakkombination, inte bara i desserter.

Kycklingpanna med apelsin och kanel
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 600 g kycklinglårfiléer
  • 2 apelsiner
  • 1 gul lök
  • 1 msk rapsolja - + 1 msk
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 2 dl vatten
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 1 kanelstång
  • 1 tsk soja - kinesisk
  • 300 g haricots verts
  • 1 msk majsstärkelse (Maizena) - Maizena
  • 50 g mandlar - rostade, salta
  • 6 dragonkvistar

Tillbehör

  • bulgur - eller couscous

Gör så här

  1. Putsa kycklinglårfiléerna och halvera dem. Halvera den ena apelsinen och pressa ut 1 dl saft. Skala den andra apelsinen och skär den i bitar. Skala och skär löken i klyftor.

  2. Bryn kycklingen i 1 msk olja i en stek- panna tills den fått fin färg. Krydda med salt och peppar och lägg över i en traktörpanna.

  3. Stek löken i 1 msk olja tills den fått fin färg. Lägg den i pannan och häll över apelsinsaft och vatten. Tillsätt buljong- tärning, kanelstång och soja. Låt koka under lock ca 10 min.

  4. Blanda ner haricots verts och apelsinbitar i pannan. Koka ytterligare ca 3 min. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och blanda ner i pannan. Låt koka upp. Grovhacka mandeln och strö den och repade dragonblad över pannan. Servera med bulgur eller couscous.

Vad tyckte du om receptet?