Kycklingpanna med apelsin och kanel
Koktid: 10 minuter
Aktiv tid c:a 20 minuter
Kycklingpanna med apelsin och kanel passar både till vardag och fest. Apelsin och kanel är en god smakkombination, inte bara i desserter.
Ingredienser
-
600 g
kycklinglårfiléer
-
2
apelsiner
-
1
gul lök
-
1 msk
rapsolja
- + 1 msk
-
1 tsk
salt
-
2 krm
svartpeppar
- nymald
-
2 dl
vatten
-
1 tärning
hönsbuljong
-
1
kanelstång
-
1 tsk
soja
- kinesisk
-
300 g
haricots verts
-
1 msk
majsstärkelse (Maizena)
- Maizena
-
50 g
mandlar
- rostade, salta
-
6
dragonkvistar
Tillbehör
-
bulgur
- eller couscous
Gör så här
-
Putsa kycklinglårfiléerna och halvera dem. Halvera den ena apelsinen och pressa ut 1 dl saft. Skala den andra apelsinen och skär den i bitar. Skala och skär löken i klyftor.
-
Bryn kycklingen i 1 msk olja i en stek- panna tills den fått fin färg. Krydda med salt och peppar och lägg över i en traktörpanna.
-
Stek löken i 1 msk olja tills den fått fin färg. Lägg den i pannan och häll över apelsinsaft och vatten. Tillsätt buljong- tärning, kanelstång och soja. Låt koka under lock ca 10 min.
-
Blanda ner haricots verts och apelsinbitar i pannan. Koka ytterligare ca 3 min. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och blanda ner i pannan. Låt koka upp. Grovhacka mandeln och strö den och repade dragonblad över pannan. Servera med bulgur eller couscous.