Kycklingpaj utan skal med oregano och melontsatsiki
I ugn: 30 minuter
Aktiv tid c:a 20 minuter
Recept på kycklingpaj med tsatsiki. Prova att göra en snabb variant på kycklingpaj utan pajskal. Servera gärna bröd vid sidan om.
Ingredienser
-
1
grillad kyckling
-
0,25
purjolök
-
1
paprika
- röd
-
4
ägg
-
2 dl
mjölk
-
2 dl
vispgrädde
-
2 msk
oregano
- hackad
-
0,5 tsk
salt
-
100 g
mozzarellaost
- riven
Garnering:
-
oregano
Melontsatsiki:
-
1
ogenmelon
-
1 tsk
salt
-
2 dl
grekisk yoghurt
-
1
olivolja
-
1 krm
nymald svartpeppar
Gör så här
-
Sätt ugnen på 200°. Ta bort skinn och ben från kycklingen. Skär kyckling-köttet i bitar. Ansa och finstrimla purjolöken. Kärna ur och strimla paprikan.
-
Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, oregano och salt. Lägg kyckling, purjolök och paprika i en smord ugnssäker form. Häll på äggstanningen. Strö över osten.
-
Grädda på nedersta falsen i ugnen 30–35 min tills äggstanningen stannat.
-
Melontsatsiki: Skala, kärna ur och strimla melonen. Lägg strimlorna i en sil och strö över saltet. Låt stå ca 10 min. Pressa ur lite av vätskan. Blanda melonen med yoghurten. Ringla över olja och strö på peppar.
-
Garnera ”kycklinpajen” med oregano. Servera med melontsatsiki.