Kycklingpaj utan skal med oregano och melontsatsiki

Recept på kycklingpaj med tsatsiki. Prova att göra en snabb variant på kycklingpaj utan pajskal. Servera gärna bröd vid sidan om.

Elisabeth Johansson
Kycklingpaj utan skal med oregano och melontsatsiki
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 grillad kyckling
  • 0,25 purjolök
  • 1 paprika - röd
  • 4 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk oregano - hackad
  • 0,5 tsk salt
  • 100 g mozzarellaost - riven

Garnering:

  • oregano

Melontsatsiki:

  • 1 ogenmelon
  • 1 tsk salt
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 1 olivolja
  • 1 krm nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Ta bort skinn och ben från kycklingen. Skär kyckling-köttet i bitar. Ansa och finstrimla purjolöken. Kärna ur och strimla paprikan.

  2. Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, oregano och salt. Lägg kyckling, purjolök och paprika i en smord ugnssäker form. Häll på äggstanningen. Strö över osten.

  3. Grädda på nedersta falsen i ugnen 30–35 min tills äggstanningen stannat.

  4. Melontsatsiki: Skala, kärna ur och strimla melonen. Lägg strimlorna i en sil och strö över saltet. Låt stå ca 10 min. Pressa ur lite av vätskan. Blanda melonen med yoghurten. Ringla över olja och strö på peppar.

  5. Garnera ”kycklinpajen” med oregano. Servera med melontsatsiki. 

Vad tyckte du om receptet?