Kycklingnuggets med ajvardipp

Frasigt goda kycklingbitar med ugnsbakad potatis och dippsås. Helt klart barnens favorit!
Allt om Mat
Kycklingnuggets med ajvardipp
Kycklingnuggets med ajvardipp Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 700 g potatis - fast
  • 2 tsk flingsalt
  • 500 g kycklingfilé
  • 2 ägg - uppvispade
  • 2 dl ströbröd
  • 2 msk rapsolja

Dipp

  • 2 dl matyoghurt - (10 %)
  • 1 dl ajvar relish
  • 0,5 tsk salt

Tillbehör

  • 4 snackgurkor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skrubba potatisen och skär i bitar. Lägg den i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Strö på 1 tsk flingsalt. Stek mitt i ugnen ca 25 min.

  2. Rör ihop dippen. Skär kycklingen i 1 cm breda skivor. Vispa upp äggen på en tallrik och lägg ströbrödet blandat med 1 tsk smulat flingsalt på en annan.

  3. Vänd kycklingen först i ägg och sedan i ströbröd. Stek den i omgångar på medelvärme ca 2 min på varje sida i oljan i en stekpanna tills kycklingen har fått fin färg och är genomstekt.

  4. Servera kycklingen med potatis och dipp. Ca 490 kcal per portion, 18 g fett, 40 g protein, 38 g kolhydrater * Snackgurka kallas också piccolino, en helt ny sorts liten gurka med tunt skal. Små, krispiga och goda!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!