Kycklinglår med broccoli, blomkål och ädelost

Recept på kycklinglår med broccoli, blomkål och ädelost. Är du riktigt hungrig kan du servera ris eller bulgur till kycklingen.

Kycklinglår med broccoli, blomkål och ädelost
Recept på kycklinglår med broccoli, blomkål och ädelost. Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 300 g kycklinglårfiléer
  • 400 g blomkål
  • 250 g broccoli
  • 200 g körsbärstomater - gärna i olika färger
  • 75 g ädelost
  • 100 g bröd
  • soja
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Blanda kycklinglårfiléerna med 1 msk soja, 1/2 msk olja, 2 krm salt och 1 krm peppar.

  2. Ansa och bryt blomkålen i buketter. Bryt broccolin i buketter, skär stjälken i skivor. Lägg grönsakerna på en plåt och ringla över 1/2 msk olja. Strö över 1/2 tsk salt.

  3. Lägg kycklingen på plåten och tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Strö över tomaterna när ca 10 min återstår av tillagningstiden.

  4. Bryt osten i mindre bitar och strö den över kyckling och grönsaker. Servera med bröd.

Vad tyckte du om receptet?