Kycklinglår med broccoli, blomkål och ädelost

Recept på kycklinglår med broccoli, blomkål och ädelost. Är du riktigt hungrig kan du servera ris eller bulgur till kycklingen.
Recept på kycklinglår med broccoli, blomkål och ädelost.
Recept på kycklinglår med broccoli, blomkål och ädelost. Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 300 g kycklinglårfiléer
  • 400 g blomkål
  • 250 g broccoli
  • 200 g körsbärstomater - gärna i olika färger
  • 75 g ädelost
  • 100 g bröd
  • soja
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Blanda kycklinglårfiléerna med 1 msk soja, 1/2 msk olja, 2 krm salt och 1 krm peppar.

  2. Ansa och bryt blomkålen i buketter. Bryt broccolin i buketter, skär stjälken i skivor. Lägg grönsakerna på en plåt och ringla över 1/2 msk olja. Strö över 1/2 tsk salt.

  3. Lägg kycklingen på plåten och tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Strö över tomaterna när ca 10 min återstår av tillagningstiden.

  4. Bryt osten i mindre bitar och strö den över kyckling och grönsaker. Servera med bröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!