Kycklingkorma med stekt spetskål

Recept på kycklingkorma med stekt spetskål. Den indiskt inspirerade rätten får god sötma av kokosmjölk, mandelmjöl och russin. Mynta och lime friskar upp!
Elisabeth Johansson
Recept på kycklingkorma med stekt spetskål.
Recept på kycklingkorma med stekt spetskål. Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 500 g spetskål
  • 600 g kycklinglårfiléer
  • 1 msk smör - + 1 msk + 1 msk
  • 1 tsk salt - + 1/2 tsk
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1 gul lök
  • 1 msk curry
  • 1 tsk strösocker
  • 2 dl kokosmjölk
  • 3 msk mandelmjöl
  • 1 dl russin
  • 1 dl cashewnötter - salta

Garnering

  • mynta
  • limeklyftor

Gör så här

  1. Putsa och skär kycklinglåren i bitar, ca 3 x 3 cm. Stek dem i smör ca 3 min runt om. Krydda med 1 tsk salt och peppar.

  2. Skala och hacka löken. Fräs den i 1 msk smör i en gryta. Strö över curry, socker och 1/2 tsk salt. Häll i kokosmjölken och tillsätt mandelmjölet. Koka upp och lägg i kyckling och russin. Låt koka ­under lock 3–5 min.

  3. Skär spetskålen i klyftor. Stek dem i 1 msk smör ca 5 min.

  4. Strö cashewnötterna över ­grytan. Servera med spetskål. Garnera med mynta och lime.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!