Kycklingklubbor med sticky glaze

Kycklingklubbor med sticky glaze passar bra både som middag och på buffé. Sticky glaze penslas på under grillningen för att få en god, glansig och karamelliserad yta på kycklingklubborna.
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 8 kycklingklubbor - färska eller frysta och tinade
  • 2 l vatten
  • 1 msk salt
  • 1 gul lök
  • 2 lagerblad
  • 10 svartpepparkorn

Glaze

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk rapsolja
  • 1 dl lönnsirap
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 0,5 msk soja - kinesisk
  • 2 krm chiliflakes
  • 0,5 tsk salt

Tillbehör

  • grönsaker - grillade, t ex majskolvar, zucchini, paprika
  • potatissallad

Gör så här

  1. Koka upp vatten och salt i en gryta. Lägg i kycklingklubborna och låt koka upp igen. Skumma väl.

  2. Skala och skär löken i klyftor. Lägg lök, lagerblad och pepparkorn i grytan och låt sjuda under lock ca 30 min. Ta upp kycklingklubborna och låt dem kallna. Sila buljongen och låt den kallna.

  3. Glaze: Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i olja i en kastrull ca 3 min. Tillsätt lönnsirap, socker, vinäger, soja och chiliflakes. Låt koka utan lock till en simmig glaze ca 10 min. Krydda med salt. Mixa glazen med mixerstav och låt kallna.

  4. Pensla kycklingklubborna runtom med glaze. Grilla dem direkt över glöden tills de fått knaprigt skinn och fin färg. Servera kycklingklubborna t ex med grillade grönsaker och en krämig potatissallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!